Afblazen karavaan oude voertuigen

IJSSELMUIDEN – De geplande ‘Keep them rolling’ tour op 18 april, van oude legervoertuigen, door de diverse deelgemeenten van Kampen kan helaas niet doorgaan op 18 april a.s. Het is niet gelukt voldoende van deze voertuigen te krijgen i.v.m. de vele activiteiten die in ons hele land rond deze datum georganiseerd worden.

Vanaf juni vorig jaar zijn we als IJOV bezig geweest om deelnemers te werven. Onder andere door het plaatsen van oproepen en advertenties, PR via diverse media, vele telefoongesprekken, contacten met legerbases en versturen van ruim 200 mails naar mogelijke deelnemers door heel het land. Maar helaas konden we niet voldoende voertuigen naar IJsselmuiden halen.

Kampen is bijna 75 jaar geleden, op 17 april 1945 bevrijd. Binnen de  Gemeente Kampen zijn er het hele jaar door activiteiten georganiseerd, samengevoegd onder het gemeenschappelijke thema: We’ll Meet Again” (zie ook agenda https://wellmeetagain.nl/agenda). Met op 17 april o.a. bezoek van de TV-oost Vrijheidstour. Op zaterdag 18 april 2020 zullen de meeste activiteiten plaats gaan vinden.

Zo is er op 18 april a.s. wel onder andere een bevrijdingsoptocht met diverse muziekkorpsen en enkele legervoertuigen die door een stukje van IJsselmuiden trekt, om daarna de brug over, door Kampen te gaan. Op en om het Van Heutszplein zijn diverse activiteiten georganiseerd, die in het teken staan van 75 jaar vrijheid. Van harte welkom! 

Foto: Show- en drumfanfare Oranje zal ook meelopen met de bevrijdingsoptocht.