Laden Evenementen

« Alle Evenementen

IJOV Koningsdag

27 april

Programma Koningsdag IJsselmuiden 27 april

07.00 – 08.15 uur Reveille

 

Door Showband en drumfanfare Oranje, Jong Oranje en een Dweilorkest zal de traditionele reveille in ons dorp worden verzorgd. U wordt gewekt door de vrolijke klanken van de muziek.

 

08.30 – 09.00 uur: Leuke prijzen winnen

Ieder kind kan, voorafgaand aan de aubade, een briefje met naam en adres in een grote ton doen en daar worden dan tijdens de aubade drie winnaars uit gehaald die ter plekke hun prijs in ontvangst kunnen nemen.

 

09.00 – 10.00 uur Aubade

 

Tijdens de aubade worden er oude gezellige liedjes gezongen en we gaan beginnen met het Wilhelmus. IJ.O.V. hoopt dat er ook dit jaar weer veel IJsselmuidenaren, jong en oud, aanwezig zullen zijn, zodat de liederen weer geweldig zullen klinken. De aubade vindt plaats op het grasveld voor de Maarlenhof. De begeleiding wordt verzorgd door Show- en drumfanfare Oranje en door Mannenkoor Recht deur zee.

 

10.00 – 17.00 uur Vrijmarkt

 

De vrijmarkt is niet meer weg te denken uit IJsselmuiden. Om dit in de toekomst ook te kunnen blijven organiseren vraagt IJ.O.V. ook enige medewerking van iedereen die zijn of haar spulletjes wil verkopen.

 

Wij vragen u vriendelijk om niet 2 of 3 dagen voor 27 april al een plekje met bijvoorbeeld een lint af te schermen. U kunt uw kraampje op Koningsdag vanaf 07.00 uur opzetten. De politie zal gaan optreden als dit nodig is. Ook verwachten wij dat u, na afloop van de vrijmarkt, uw niet verkochte spullen en uw zelf gespannen linten mee naar huis neemt. Dit bespaart de IJ.O.V. veel geld en tijd. Helpt u mee??

 

Tijdens de vrijmarkt worden veel activiteiten georganiseerd. De meeste vinden plaats op het grasveld tegenover Van Lente. Voor de kinderen is daar een springparadijs en diverse andere attracties. Nieuw is dit jaar een klimwand op het veld. Ook staat er een tent en een terras waar u terecht kunt voor een drankje en gezellige muziek. Vanuit het terras kunnen ouders zicht houden op de kinderen. Ook wordt er gezorgd voor muziek. De tent zal dienen als ontmoetingsplaats en ook het IJOV bestuur heeft er haar ‘basis’.

 

Percussieband Brobando, een draaiorgel, en een dweilorkest zullen de gehele dag zorgen voor live muziek op de vrijmarkt. Bij Eetcafé Mario’s en bij de Vinkehorst is de keuken en het terras open.

 

21.00 – 22.15 uur Lampionoptocht

 

Deze traditionele optocht waar scholen, verenigingen en particulieren aan kunnen meedoen, zal mede door de inbreng van de muziekkorpsen weer een succesvol geheel worden. Opgave kan vanaf 19.30 uur op de hoek Dorpsweg/Burgemeester van Engelenweg.

 

Na afloop van de lampionoptocht krijgt iedere deelnemer bij inlevering van het startnummer hun startgeld. Iedere ondernemer kan zich aanmelden voor de reclamekaravaan. Dit kan ter plaatse of van te voren bij Gerwin Oostendorp, tel. 038-3312178.  Opstellen in de Zandstraat bij de kruising Burg. Van Engelenweg/Dorpsweg.

 

Route van de optocht: Burg. van Engelenweg, l.a. Dijkgraafstraat, l.a. Slenkstraat, r.a. Schoutstraat, r.a. Hogehuisstraat, r.a. Erfgenamenstraat, l.a. Burg. Van Engelenweg, l.a. Burg. Visserweg, l.a. van Diggelenweg, l.a. Dorpsweg. Voor meer informatie kunt u kijken bij ‘veelgestelde vragen’.

Gegevens

Datum:
27 april
Evenement Tags:

Organisator

IJOV

Locatie

Burg. van Engelenweg IJsselmuiden

Gegevens

Datum:
27 april
Evenement Tags:

Organisator

IJOV

Locatie

Burg. van Engelenweg IJsselmuiden