Vrijmarkt IJOV

Reglementen

IJSSELMUIDEN – Er gelden duidelijke regels voor wat betreft de vrijmarkt op Koningsdag  in IJsselmuiden.

Het terrein waar de vrijmarkt mag plaats vinden is door de IJOV bij de Gemeente afgehuurd als evenemententerrein. De Gemeente heeft de IJOV diverse regels opgelegd, welke door ons als IJOV en door u als deelnemers nageleefd dienen te worden.

Wilt u met commerciële handel (food en/of non-food) gaan staan dan moet u zich van te voren opgeven bij de IJOV om te voorkomen dat er te veel van hetzelfde wordt aangeboden op de vrijmarkt. U kunt zich voorstellen als er tien mensen aardbeien gaan verkopen dat niemand daar iets aan heeft. Dus wilt u commerciële handel verkopen dan moet u beslist een aanvraag indienen bij de IJOV. Dit kan door op de onderstaande button te klikken of te mailen naar vrijmarkt@ijov.nl
Dit geldt ook voor iedereen die voor een goed doel, een stichting of voor particulier verkoop (commercieel) op de vrijmarkt staat.
De tarieven; 50,- per meter voor food en 25,- per meter voor non-food.

De IJOV vraagt u vriendelijk om geen linten of andere obstakels te plaatsen in de weken voorafgaand aan de Koningsdag op en/of in de openbare ruimte. Deze worden door de IJOV weggehaald om ongelukken te voorkomen. Ook mag de stoep/openbare weg niet met verf en/of graffiti bewerkt worden. Eventuele (schoonmaak)kosten kunnen we op u verhalen.

De dagen voorafgaand aan de vrijmarkt mogen auto’s of andere voertuigen alleen geparkeerd worden in de daarvoor bestemde parkeerplekken. Alles wat buiten deze plekken staat riskeert een bekeuring of kunnen worden weggesleept.

Wij reserveren geen plaatsen op de markt. Enkel de vaste standplaatsen voor horeca worden afgezet met bordjes van onze vereniging.

De markt is toegankelijk voor iedereen. Vanaf middernacht is het parcours open, u kunt vanaf dat moment een mooie plek uitzoeken. Het parcours is tot 7.00 uur toegankelijk voor auto’s en vrachtwagens, daarna willen wij u vriendelijk verzoeken uw voertuigen van het parcours te verwijderen. Voor vragen kunt u terecht bij onze vrijwilligers die op het parcours aanwezig zijn, ze zijn te herkennen aan hun oranje kleding met logo van IJOV.

Het parcours loopt over de Burg. van Engelenweg (van Sportlaan tot Burg. Visserweg) en de lus Erfgenamenstraat, Zandbergstraat, Dijkgraafstraat.

Veiligheid

Alle grenzen en toegangswegen zijn duidelijk aangegeven op het parcours. Wij willen u met klem verzoeken uw koopwaar binnen de grenzen van de markt uit te stallen. Uw voertuigen kunnen in de omgeving, met voorkeur bij de voormalige manege tegenover plan Koster, geparkeerd worden. De markt dient toegankelijk te blijven voor hulpdiensten. Parkeren langs toegangswegen is toegestaan, vanaf 100 meter van het parcours. Het is verboden toegangswegen te blokkeren.

Einde van de markt

De markt duurt tot 17.00 uur. Na afloop van de markt ruimen wij het parcours op. Het is verboden om uw afval of niet verkochte koopwaar achter te laten. Richting de eindtijd voeren wij het aantal aanwezige vrijwilligers op, om te controleren of u uw afval mee neemt. Wanneer u uw afval niet verwijderd zullen wij u uitsluiten voor toekomstige edities van de markt.

Ieder jaar moeten wij meer kosten maken om de markt mogelijk te maken. Binnen de vereniging zijn de stijgende kosten voor het afvoeren van afval een doorn in het oog.

Kortom, Wij organiseren een Vrijmarkt voor en van iedereen!

Dank voor het nemen van de moeite om deze site door te lezen en het respecteren van onze regels.

VRIENDEN VAN IJOV: