Vrijmarkt IJOV

Regels IJOV Vrijmarkt

IJSSELMUIDEN – Er gelden duidelijke regels voor wat betreft de vrijmarkt op Koningsdag  in IJsselmuiden. Wilt u met commerciële handel (food en/of non-food) gaan staan dan moet u zich van te voren opgeven bij de IJOV.

Op die manier wil de Oranjevereniging voorkomen dat er te veel van hetzelfde wordt aangeboden op de vrijmarkt. U kunt zich voorstellen als er tien mensen aardbeien gaan verkopen dat niemand daar iets aan heeft. Dus wil u commerciële handel verkopen dan moet u beslist een aanvraag indienen via indienen bij de IJOV. Dit kan door te mailen naar coördinator Bart Weever; vrijmarkt@ijov.nl

De regels gelden ook voor mensen die gaan verkopen voor stichtingen, goede doelen of voor particulieren. Wat dat betreft zijn er geen uitzonderingen. De tarieven zijn gelijk gebleven: 50,- per meter voor food en 25,- per meter voor non-food.

De vrijmarkt is vrij voor alle mensen die hun overtollige spullen willen verkopen. De IJOV vraagt u vriendelijk om geen hinderlijke linten of andere obstakels te plaatsen. Deze worden door IJOV weggehaald om ongelukken te voorkomen.

Blijf binnen het parcours

Het begin en het einde van het parcours worden duidelijk aangegeven met bordjes. Het is dus de bedoeling dat u binnen dit gebied blijft. Gaat u toch buiten het aangegeven parcours zitten dan wordt u verzocht om een andere plaats te zoeken.

Eén van de redenen hiervoor is de veiligheid. Vorig jaar stonden er diverse mensen met hun spullen buiten het parcours en hierdoor worden de straten en kruispunten te smal voor hulpdiensten zoals politie, ambulance en brandweer. Binnen het parcours zijn er voldoende mogelijkheden voor het vinden van een goede plaats. En als u dit aangeeft willen de vrijwilligers van IJOV u hier graag mee helpen. Ze zijn te herkennen aan hun oranje kleding met logo van IJOV.

Het parcours loopt over de Burg. van Engelenweg (van Sportlaan tot Burg. Visserweg) en de lus Erfgenamenstraat, Zandbergstraat, Dijkgraafstraat.

Afvalprobleem

Na afloop van de vrijmarkt moet het gehele parcours in sneltreinvaart schoongemaakt worden omdat een paar uur later de lampionoptocht dan weer van start gaat aan de Burg. van Engelenweg. Om dit snel te doen worden veel vrijwilligers van IJOV ingezet en komt de ROVA met een veegwagen en een vuilniswagen.

Veel mensen laten hun rommel en niet-verkochte spullen achter langs de kant van de weg en dat is niet de bedoeling. De IJOV draait op voor deze kosten en die liegen er niet om. Hoe meer afval, hoe meer kosten voor IJOV.  Ook dit jaar worden alle standhouders op hun verantwoordelijkheid gewezen en er is aan het einde van de dag meer toezicht. Hopelijk willen bewoners en bezoekers van de vrijmarkt ook opletten of iedereen zijn of haar rommel en spullen mee naar huis neemt. Iedereen alvast bedankt.

VRIENDEN VAN IJOV: