IJOV stopt met ballonnenwedstrijd

IJSSELMUIDEN 5 april 2016 – De IJsselmuider Oranjevereniging stopt na jaren met de ballonnenwedstrijd op Koningsdag. Al vele jaren werden tijdens de aubade ballonnen opgelaten door de aanwezige kinderen.

 

De laatste jaren vroeg IJOV zich steeds vaker af of ze niet eens iets anders moest bedenken om de aubade op te sieren. IJOV is de laatste jaren zeer vernieuwend bezig en er worden allerlei nieuwe activiteiten georganiseerd zoals het IJOV Zoddefestival. Bestaande activiteiten worden vernieuwd of aangepast.

 

En wat betreft het oplaten van de ballonnen is er nog een belangrijk aspect die niet over het hoofd gezien kan worden, want wat naar boven gaat komt ook weer naar beneden! Omdat je niet kunt uitsluiten dat de linten en de ballonnen een gevaar vormen door vogels en andere dieren heeft het IJOV bestuur besloten om het over een andere boeg te gooien.

 

Gratis lampions

“Om toch iets leuks voor de kinderen te doen tijdens de aubade gaan we vanaf dit jaar gratis lampionnen met lampjes uitdelen zodat de kinderen ’s avonds tijdens de lampionoptocht allemaal langs de kant van de weg kunnen staan met hun verlichte lampion waardoor het extra sfeervol wordt langs het parcours. Alle kinderen van IJsselmuiden kunnen voorafgaand aan de aubade hun gratis lampion afhalen op de plek van de aubade bij De Maarlenhof aan de Slenkstraat” vertelt bestuurslid Marjan Kraan.

 

Prijzen winnen

“Tevens kan ieder kind, voorafgaand aan de aubade, een briefje met naam en adres in een grote ton doen en daar worden dan tijdens de aubade drie winnaars uit gehaald die ter plekke hun prijs in ontvangst kunnen nemen. Op die manier hebben we een goed alternatief gevonden voor de ballonnenwedstrijd. De kinderen een gratis lampion en kans op een leuke prijs en geen ballonnen meer de lucht in” aldus Marian Last die samen met mede bestuurslid Marjan Kraan deze nieuwe plannen heeft bedacht.

 

OranjeGids

Helaas is de OranjeGids al naar de drukker en daar staat de ballonnenwedstrijd dus nog ten onrechte in vermeld.