Swingende start van zonnige Koningsdag

IJOV kan terug kijken op een zeer geslaagde Koningsdag die begon met een vernieuwde aubade. Dit jaar geen ballonnenwedstrijd meer maar gratis lampionnen voor alle kinderen en een verloting met leuke prijzen. Ook werd de aubade opgevrolijkt met het lied Hupsakee. De dans die bij dit lied hoort werd door enkele meiden voorgedaan en alle kinderen  konden mee dansen. Zelfs de burgemeester deed een poging en hij riep iedereen op om volgend jaar allemaal mee te dansen. “We hebben een jaar om te oefenen en dat moet genoeg zijn” aldus burgemeester Koelewijn.

 

De aubade werd bezocht door een record aantal mensen. “Mooi om te zien dat de vernieuwde opzet van de aubade aanslaat en dit jaar konden ook de mensen in de Maarlenhof meegenieten want ook binnen in de zaal stond een geluidsbox opgesteld” aldus Marian Last van IJOV. Ook de inbreng van Recht deur Zee en de korpsen van Oranje was weer geweldig.

 

IJOV had ook dit jaar weer geluk dat het in IJsselmuiden helemaal droog is gebleven. Het werd een grotendeels zonnige dag en ’s middags werd het gezellig druk op de vrijmarkt.  Uit voorzorg was het terras op het veld overdekt maar de tafels en stoelen konden ’s middags buiten op het veld staan en met het zonnetje erbij was het genieten op het terras.

 

Na de aubade moest IJOV het parcours weer in recordtijd schoonmaken vanwege de start van de lampionoptocht. Met veel vrijwilligers werd het parcours schoongeveegd en werd de rommel opgeruimd. Jammer dat veel mensen hun spullen langs de weg laten staan want dat is natuurlijk niet de bedoeling. Maar er zijn gelukkig ook veel mensen die hun niet verkochte spullen wel gewoon mee naar huis nemen en dat kunnen wij erg waarderen.